Temps de lectura 2 min.

Tenir cura de la teva salut bucal no és només poder lluir un somriure bonic. La teva boca és punt d'accés a l'organisme, pel que la seva cura és bàsica per al teu benestar. I és que la salut de la teva boca està lligada a patologies com són les cardiovasculars, entre d'altres.

Tot i aquesta importància, el 90% de la població pateix en algun moment de la vida alguna malaltia bucodental. La bona notícia és que, seguint uns bons hàbits d'higiene bucal, pots evitar la majoria de patologies bucodentals.

COM MANTENIR EL MEU HIGIENE BUCAL

Mantingues la boca neta i sana de forma constant seguint aquests senzills consells.

 1. Raspalla't les dents després dels àpats. Segueix la regla del 3: raspalla't 3 vegades al dia durant 3 minuts.
 2. Canvia el raspall de dents cada 3 mesos o quan estigui desgastat. Pots aprofitar el canvi d'estació per canviar-lo.
 3. Utilitza un col·lutori com a complement de la teva higiene diària. Però recorda que no substitueix el raspallat normal.
 4. Fes una neteja interdental almenys un cop al dia. A la teva farmàcia pots trobar diferents opcions: fil, seda dental o raspalls interproximals.
 5. Recorda netejar la llengua també. Emprar un netejador lingual disminueix la producció de compostos sulfurats volàtils i prevé l'halitosi, fruit de la descomposició dels aliments, les proteïnes de la saliva i la placa dental, entre d’altres.
 6. Visita de manera periòdica a l'odontòleg: com a mínim, un cop a l'any.

Cómo mantener una buena higiene bucal

REALITZA UN CORRECTE RASPALLAT

Raspallar correctament és un pas principal per mantenir la teva higiene bucal. L'objectiu del teu raspallat és eliminar la placa bacteriana i aportar fluor. El millor és raspallar amb pressió suau i sense oblidar que les genives també es raspallen.

Raspalla't després de cada àpat, però espera 30 minuts per fer-ho. Esbandeix-te amb aigua abans de començar per neutralitzar part de l'acidesa, però evita mullar el raspall abans i després d'aplicar la pasta dentífrica.

Controla la pressió de la raspallada: no cal fer-ne molta, és qüestió de tècnica. Procura raspallar la cara externa de totes les dents, des de la geniva cap a la dent, i la superfície que mastega de davant cap enrere i viceversa. Raspalla la cara interna de la mateixa manera que l'externa. No t'oblidis de netejar la llengua amb un raspall lingual.

Busca el raspall més adequat per a tu, tenien en compte la mesura i la duresa. Una altra opció són els raspalls elèctrics, que han demostrat més eficàcia que els manuals en la reducció de la placa.

Quan acabis de raspallar-te les dents, no glopeges amb molta aigua perquè els actius romanguin més temps a les dents i exerceixin millor les seves funcions.

ALTRES HÀBITS QUE BENEFICIEN LA TEVA BOCA

A més, de seguir una rutina de cura de la teva boca de manera diària, pots ajudar la teva salut bucal seguint certs hàbits saludables:

 • Evita el tabac i l'alcohol.
 • No facis servir les dents per obrir ni tallar coses.
 • No beguis líquids excessivament freds ni calents.
 • Evita menjar aliments molt processats i llaminadures.
 • Beu aigua de manera freqüent: una bona hidratació millora la salut de la saliva i de tota la boca.
 • Porta una dieta equilibrada rica en fruites i verdures: la ingestió de vitamines i minerals és molt important.
 • Intenta que la teva dieta sigui baixa en sucres.
 • No utilitzis tractaments blanquejadors casolans: alguns poden ser abrasius i perjudicials per a les dents i les genives.

Segueix aquests consells i recorda que a la teva farmàcia pots trobar tots els productes perquè la teva boca estigui sana, pregunta quin tipus de raspall i quins productes necessites. Prepara't per lluir somriure!

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris